zaterdag 17 oktober 2015

Van je huis een thuis maken Week 3

Van je huis een thuis maken  Week 3


Welkom bij de van je huis een thuis maken, Herfst uitdaging!


Als klein meisje aten wij iedere avond samen rondom de tafel een vers klaargemaakt diner.We mochten geen tv kijken en mijn moeder legde altijd de telefoon van de haak zodat er geen afleidingen waren.
Maar er waren een paar heel speciale avonden, mijn moeder legde dan een tafellaken op de grond in de woonkamer en dan serveerde ze het diner daar. De verandering van tempo, tv mogen kijken terwijl we aten en samen een familie spelletje spelen na het eten zorgde voor veel opwinding in de ogen van dit kleine meisje.

En appels vallen niet ver van de boom in ons huis. Ons diner uurtje zitten we altijd samen rond de tafel zonder tv of andere afleidingen. Maar op een paar speciale avondjes leg ik lakens, dekens en kussens op de grond van de zitkamer en serveer ik het avondeten daar. De kinderen vinden dit geweldig! We eten ons diner, kijken een programma op tv  of een film en dan na het diner spelen we een spelletje of twee! Onze favouriete spelletjes zijn Trouble, Spoons, Life, Apples to Apples, Monopoly en Clue.Afgelopen Vrijdag na het eten speelden we een spelletje Clue- en ik won! En er waren geen tranen. Het heeft lang geduurd! Ik weet dat spelletjes spelen voor familie ruzies kan zorgen. Toch? Lol! Competitie brengt niet altijd het beste bij kinderen boven... Maar het is een goed mogelijkheid voor karakter training en om liefdevolle herinneringen te maken.

De uitdaging van week 3:

Laat je kaars branden, de muziek spelen en plan een gezellig familie avondje. Organiseer een 'Kussen gevecht in de zitkamer en neem alle kussens en dekens die je maar kan vinden en maak er wat gezelligs van met de kinderen of je man! Zelfs als je alleen woont kun je dit doen! Geniet van een gezellige avondje met warme appelwijn. Pak een paar ouderwetse spelletjes en neem de tijd om te genieten van deze momenten met je familie!

-Werk deze week aan blijdschap en vriendelijkheid -

Vriendelijkheid en blijdschap zijn beiden een vrucht van de Heilige Geest en karaktereigschappen die herkenbaar moeten zijn in het leven van een Christen. Laten wij een rolmodel zijn voor onze kinderen die aan het leren zijn om ook in de Geest te lopen.

Blijdschap komt door onze verlossing. Het hangt niet van onze omstandigheden af. Blijdschap kan moeilijk te tonen zijn in ons huis als er spanningen, zorgen, stress en ontevredenheid is. We moeten voor onze blijdschap vechten. We moeten voor blijdschap kiezen. Kies ervoor om het rustiger aan te doen. Kies ervoor om te glimlachen op dagen wanneer alles verkeerd gaat. Stop. Bid voor vrede. Bid dat God je de blijdschap geeft die alleen in Hem gevonden kan worden, in weerwil van je omstandigheden.

Vriendelijheid betekent aardig zijn, gul en zorgzaam / attent. Een mannier om vriendelijk te zijn tegen onze kinderen is om naar hen te luisteren...en luisteren en luisteren. Hier volgen een aantal gespreks starters die we deze week tijdens de avondmaaltijd kunnen gebruiken die kunnen helpen om onze kinderen zich open te kunnen stellen naar ons. 

  • Als je God een vraag kon stellen, wat zou dat zijn?
  • Als je een film kon maken waar zou dat over gaan?
  • Als je een superpower mocht kiezen wat zou jij kiezen?
  • Als je naar elk land op de wereld mocht gaan waar zou jij heengaan?
  • Welke drie dingen zou jij met je meenemen als je in een noodsituatie uit je huis moest vertrekken?
  • Als je een ding aan onze familie kon veranderen wat zou dat zijn?
  • Ga de tafel rond en benoem een speciale qualiteit van iedereen aanwezig.
  • Als je duizend Euro wint wat zou jij daarmee doen?
  • Noem twee dingen over jezelf eentje waar je aan wilt werken.
  • Als je een groente zou kunnen afschaffen welke zou dat zijn?

Genomen van "Focus on the Family"

Wist jij dat in Romeinen 2:4 staat geschreven: Of veracht gij den rijkdom Zijner goedertierenheid, en verdraagzaamheid, en lankmoedigheid, niet wetende, dat de goedertierenheid Gods u tot bekering leidt? 

Soms denken wij dat we streng moeten zijn om ervoor te zorgen dat onze kinderen luisteren, maar ik geloof dat vriendelijkheid, luisteren, glimlachen en met je kinderen spelen ervoor zorgt dat hun harten verzachten en keren naar de liefde van God en gehoorzaamheid tot gevolg hebben.


 Soms denken we dat we streng naar onze kinderen moeten zijn voor dat ze gehoorzamen, Maar ik geloof dat vriendelijkheid, luisteren, lachen en spelen met je kinderen, hun hart bereikbaar maakt, naar jouw, de liefde voor God en dat ze zullen gehoorzamen.

*Laat wat van je horen*

Hoe gaat het met de uitdaging bij jou thuis? Staat je kaars nog aan en speelt de muziek nog zachtjes?
Wat doe jij graag met jouw familie?
Wat is het favouriete spelletje van jouw familie?
Deel een speciale herinnering van je kindertijd.

Dank jullie allemaal voor jullie verantwoording. Ik waardeer het heel erg dat jullie met mij op deze reis meegaan!

Loop met de Koning,


Courtney Joseph

Vertaald door: Suzanne France.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten