zaterdag 26 september 2015

Doe je mee aan de uitdaging: Maak van je huis een thuis.

Van je huis een thuis maken, Herfst uitdaging!

Als je al een tijdje bij GMG meedoet ken je deze serie al en heb jij je kaars al aan staan!

Als je hier echter nieuw bent verrast het je misschien dat ik twee series tegelijkertijd lanceer. De eerste is van 'Reading Through the Bible' serie. Deze maand zijn wij in het boek van Handelingen. De tweede is deze Herfst serie.

Lieve vriendinnen, we willen niet alleen God's woord lezen-we willen God's woord uitleven bij ons thuis en dan buitenshuis waar God ons geroepen heeft.

Dus deze uitdaging gaat over het uitleven van God's woord tussen de vier muren van ons huis.

Ik zal hier iedere Zondag, Woensdag en Vrijdag over onze studie in Handelingen een berichtje plaatsen en iedere Zaterdag zal ik over onze Herfst uitdaging een berichtje plaatsen.

Elke week zal ik je zowel een praktische als een geestelijke tip geven dat je thuis kunt uitproberen om van je huis een thuis te maken.

Is jouw kalender of agenda vol? Voel je je gespannen, overhaast en soms zelfs paniekerig? Voelt de rest van jouw familie zich ook zo?

Ik geloof dat wij zowel een fysieke als een spirituele omgeving kunnen creeren, die vrede, harmonie en een gevoel van kalmte uitstraalt, als wij bereid zijn om dit bewust te willen doen.

Deze uitdaging zal door de maand van Oktober lopen en in deze video, die ik ieder jaar weer gebruik, leg ik het idee en het plan hier achter uit."Elke wijze vrouw bouwt haar huis ; maar die zeer dwaas is, breekt het af met haar handen."  Spreuken 14:1

Hier volgen de wekelijkse onderwerpen:

Week 1
3 Oktober- Koop een extra grote kaars en steek hem iedere dag aan.
Ik steek die van mij 's morgens aan maar jij kunt die van jou tijdens de avond maaltijd aansteken of op wat voor moment het voor jou het beste uitkomt... Ik zal mijn kaars in de keuken plaatsen- de centrale plek van ons huis. Iedere keer als je de kaars ziet, zeg dan een klein gebedje voor vrede in jouw huis.-Werk deze week aan vrede en geduld-

Week 2
10 Oktober- Speel iedere dag zachte muziek thuis.
Kies aanbiddingsmuziek, klasssieke muziek, jazz of iets anders dat vredig klinkt en waar de hele familie van geniet. Probeer je te richte op het gebruik van vreedzame woorden en het onderhouden van vreedzame relaties.

-Werk deze week aan vriendelijkheid en zelfbeheersing-

Week 3
17 Oktober Laat de kaars branden, de muziek spelen en plan een gezellige avond voor de familie.
Organizeer een 'pillow party' in de zitkamer en neem alle kussens en dekens die je maar kan vinden en maak er wat gezelligs van met de kinderen of je man! Zelfs als je alleen woont kun je dit doen! Geniet van een gezellige avondje met warme appelwijn en karamelgraan(?!). Pak een paar ouderwetse spelletjes en neem de tijd om te genieten van deze momenten met je familie!-Werk deze week aan vriendelijkheid en blijdschap-

Week 4
24 Oktober Richt je op de keuken, het hart van het huis.
Maak dingen die lekker ruiken, zelfgebakken brood, taarten, koekjes. Wacht niet totdat je een goede rede hebt om iets speciaals te maken-doe het gewoon om je familie te laten zien hoeveel je van ze houdt. Nodig je man of je kinderen uit om samen te koken of bakken, maak herinneringen in de keuken- dingen voorproeven, creatief bezig zijn, lachen en liefhebben. Vergeet ook niet het belang van samen als een familie rond de tafel te eten.-Laat deze week jouw liefde, mildheid en trouw aan jouw familie zien-

"Maar de Heilige Geest brengt ons tot betere dingen: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die zulke dingen veroordeelt." Galaten 5:22-23

Het is je misschien al opgevallen dat we dit jaar de nadruk leggen op de vruchten van de Heilige Geest. Er zit niets magisch in een aangestoken kaars, zachte muziek of gezellig samen eten- het is de kracht van de Heilige Geest die door ons werkt en die onze huizen zal transformeren naar een thuis voor iedereen die bij ons op bezoek komt zodat het licht van Jezus helder kan schijnen. Neem jij de uitdaging aan?

"Er is gewoon geen plek zoals thuis. Of je nu een een kamer appartement hebt of een grote boerderij, thuis is waar we rusten, kunnen bijtanken en hechte relaties kunnen bouwen met onze geliefden. Geen twee huizen zijn hetzelfde. Thuis is waar wij onze individualiteit kunnen uitdrukken in de keuken en op de muren. Of we nu binnenshuis of buitenshuis werken we verlangen er allemaal naar om van ons huis een thuis te maken. Laten we samen vrede en harmonie nastreven."

Uittreksel van het boek, Women Living Well

Als je mee gaat doen- bereid je alvast voor op de eerste uitdaging en koop een grote kaars. Ik hou van de Herfst-dit moet gezellig worden!

Ik kijk er naar uit om je hier weer op 3 Oktober te zien, wanneer we onze eerste uitdaging bespreken.

Loop met de Koning! (Blijf bij de Koning)


Courtney Joseph


Dank je wel Suzanne France voor het vertalen van de blogs.

4 opmerkingen:

  1. Oh Gea wat leuk om te horen, mocht je dingen willen delen of heb je tips. Graag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom binnen via mijn blog van het veer denk ik, ik kan het niet helpen :(

    BeantwoordenVerwijderen