donderdag 4 juni 2015

Recept voor het Weekend


Rijkgevulde groentesoep

  • Porties : 5-8
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar In : 35m


Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, rijkgevulde groentesoep. De groentesoep is rijk gevuld en bereid met verse groenten! Uit een pan kan je zo’n 5 tot 8 kommen halen. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 350 gr bloemkool
  • 1 winterpeen
  • 100 gr sperziebonen
  • 15 gr bladselderij ( 1 bosje )
  • 2 of 3 rundvlees bouillonblokjes
  • 350 gram kipfilet, in hele kleine blokjes gesneden
  • 250 gram runder soepballetjes
  • 1,75 liter water

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de prei, sperziebonen, bloemkool, winterpeen, ui en selderij in stukjes.

Stap 2

Breng in een grote pan ( 3 liter ) 1,75 liter water met 2 of 3 rundvlees bouillonblokjes aan de kook. Bak ondertussen de kleine kipfiletblokjes in een koekenpan gaar.

Stap 3

Voeg als het water kookt de gesneden groente, de kipfiletblokjes, en de gehaktballetjes toe aan de pan en laat dit 15 minuten mee koken.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 214 kcal
  • Eiwitten: 23,6 gram
  • Vetten: 9,8 gram
  • Koolhydraten: 8,4 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten